Тези така вкусни картофки за първи път опитах във варненската Годзила и понеже не си спомням как се казваха реших да им дам това име.
Всъщност няма нищо сложно или пък кой знае колко интересно в рецептата която ще предложа, но хрупкавата кашкавалена коричка толкова утива на крехките печени картофки, че просто нямаше как да не споделя с вас.
Продукти:
600гр. картофи
100гр. пушено пилешко
80гр. кашкавал
20гр.пармиджано
сол
черен пипер
зехтин
свеж копър
*Почистените картофки се нарязват на кубчета и се поръсват със сол и черене пипер.
*Поливат се със зехтин и вода колкото да покрие един пръст дъното на тавичката.
*Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 180 С.
*След като картофките са изпечени се покриват с финно нарязано пилешко и отгоре се поръсват с кашкавал.
*Пече се докато кашкавалът придобие златис цвят.
*Готовите картофки се поръсват със ситно накълцан копър.
Много вкусно изглеждат, Деси!
ОтговорИзтриванеИ не само изглеждат :) Ще се радвам да ги пробваш!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са,а и щом са по идея на Годзила,няма как да не е вкусно. а случайно да знаеш как се приготвя соса към салатите им?
ОтговорИзтриванеНе, никога не съм го пробвала за съжаление.
ОтговорИзтриване